Historische vereniging Bunscote

De cursus vlees- en visroken is begin april succesvol beëindigd en was (weer) een ongekend succes. Inmiddels zijn eral weer ca 10 aanmeldingen binnen. Dit jaar mocht ik (webmaster), dankzij een cadeau van één van mijn dochters en schoonzoon, de cursus Vis en vleesroken volgen.

Ee kort verslag van de cursus vis en vleesroken maart/april j.l.


Op de eerste avond werd gestart met een kennisrondje. De leermeesters Alex en Jaap stelden zich voor. Daarna stelden alle cursisten zich voor. Een divers gezelschap uit alle windstreken van het land. Gezien het aantal deelnemers waren de theorielessen verdeeld over twee groepen.

We hadden als eerste groep een primeur. Het nieuwe theorieboek in full-color werd geintroduceerd. Op de eerste theorieavond werd met name VoorbladTheorieBoekaandacht besteed aan voedsel en hoe daarmee om te gaan. De tweede avond werd aandacht besteed aan diverse conserveringsmethoden. Tijdens beide avonden werd aandacht besteed aan wat temperatuur met voedsel, in dit geval met vis en vlees doet. Basiskennis die nodig je nodig hebt om het roken goed onder de knie te krijgen.

 

 

 

Maar het gaat uiteindelijk om de praktijk. Een impressie van dag één, de eerste praktijkles en dag twee, de "examen" dag

Dag 1.

CVVR 01De rookkasten staan klaar
    Het hout voorbereiden
CVVR 02De rookkast gevuld...
CVVR 04Leermeester Alex in gesprek met een aantal cursisten


Dag 2

CVVR 11Alles weer voorbereid
Naast het serieuze werk, wordt het plots gezellig. Eén van cursisten verhoogt de gemoedelijk sfeer
CVVR 13Geduld....
CVVR 14Het resultaat. Mooi van kleur en heerlijk van smaak.
CVVR 15Uitreiking van het "bewijs van vakbekwaamheid"

 

Het artikel in de Bunschoter van 15 april 2019

ArtikelDeBunscoter